Boendeinformation

Här finns information till våra boenden

Barnvagnar

Det finns ett speciellt barnvagns- och rullatorförråd i källaren. Där ska vi INTE ställa cyklar.

Boendeparkering/motorvärmare

Föreningen har 20 parkeringsplatser för boende, 1 gästparkering för boendebesökare och 2 platser på kortändan mot Bergsgatan för besökare till lokalen. Boendeparkeringarna har motorvärmaruttag. Platserna är inte knutna till en specifik lägenhet utan har egen tilldelning och kö. Kontakta Castor för att få en parkeringsplats.

Motorvärmaruttag finns till boendeparkeringarna. Ställ in den tid du tänkt åka så anpassas tillslagstiden utifrån utomhustemperaturen. Tänk på att inte överbelasta uttaget. Det kan leda till att säkringen går för båda uttagen på stolpen. Utförligare instruktion till motorvärmaren finns här.

Cyklar

Sommartid finns cykelställ uppställda på södra kortändan (ovanför ingång C). Cykelparkering undanbedes vid ingångarna A och B för att inte hindra transporter till och från portarna.

I källaren finns ett stort cykelförråd.

Garageplats

Det finns 5 st garageplatser i föreningen. Två av garagen är något större. Det finns en kölista. Kontakta Castor för att ställa dig i kö.

Gemensamhetsel

Föreningen har sk gemensamhetsel. Det innebär att föreningen betalar de fasta avgifterna och fördelar ut dem på respektive lägenhet med jämn utifrån lägenhetens storlek och förbrukning. En preliminär elavgift dras på varje månadsavi och en avstämning sker årsvis. Om man har betalat för mycket får man tillbaka pengar och tvärtom.

Gästparkering

Det finns 1 gästparkering närmast Bergsgatan på grusplanen. Det finns också två parkeringsplatser på norra kortändan mot lokalen. Främst avsedda för kunder till lokalen men kan användas kvällstid.

Gästparkeringarna får inte användas av boende utan enbart av besökare på kortare besök. Har du behov av längre parkeringstid hänvisar vi till andra parkeringar eller gatuparkering.

Tvättstuga

I tvättstugan finns 3 tvättmaskiner, en torktumlare och torkrum med avfuktare. I anslutning till tvättstugan finns ett klädvårdsrum med mangel och strykjärn. Bokning av tvättstuga görs via bokningstavlan utanför tvättstugan. Tiderna är 7-12, 12-17 och 17-21 alla dagar hela året. Efter avslutat bokning ska bokningscylindern flyttas bort från bokningsbar tid i kalendern.

Respektera tiderna och håll rent i lokalerna och i maskinerna. Lämna tvättstugan som du själv vill finna den!

Uteplats

Föreningen har en uteplats för alla boende att använda. Det finns bord och stolar för 12 personer samt en kolgrill. Det går inte att reservera, vi får samsas om det blir ”dubbelbokat”.

Återvinning

Vid soptunnorna finns kärl för returtidningar och glasretur.

Vi har inget grovsoprum. Ett antal gånger om år har vi hämtning av grovsopor. Dagen innan hämtning kan man ställa ut sina grovsopor vid sopstationen på södra sidan. Tänk på ”lösa sopor” t ex tapetrester måste packas i genomskinliga säckar. Läs mer om reglerna för grovsopor på kommunens hemsida. Datumen för grovsopshämtning ser du i kalendern på startsidan.

Överlåtelseavgift

Vid försäljning av lägenhet tar föreningen ut en överlåtelseavgift. Den debiteras på första hyresavin till den nya bostadsrättsinnehavararen. Du som säljer ska informera köparen om detta. Ansökan om överlåtelse görs via Castor som har ytterligare information.

Överlåtelsebesiktning

I samband med överlåtelse gör Castor en överlåtelsebesiktning. Besiktningen är en försäkran att inga otillbörliga ingrepp skett i bl a våtrum, ventilation eller kök. Besiktningen jämförs med den senaste besiktningen som gjorts. Alla lägenheter besiktigades i början av 2018. Besiktningen bokas av säljaren med Castor och bekostas av föreningen.